PHP/ASP/xHTML/CSS

ASP Programmeren

ASP Programmeren

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...een database koppelen aan webpagina's

Doelstelling

ASP (Active Server Pages) is een Microsoft technologie waarmee u scripts kunt opnemen in webpagina's. Deze scripts worden bij het aanroepen van een pagina eerst op de webserver verwerkt voordat het resultaat naar de gebruiker wordt gezonden. Zo kunt u eenvoudig interactieve en dynamische webpagina's maken die worden opgebouwd uit een database.Tijdens deze eerste van twee ASP trainingen leert u in twee dagen op een snelle manier hoe u met ASP een (bestaande) database via internet of intranet kunt gebruiken en/of onderhouden.

Doelgroep

Voor hen die Active Server Pages voor een eigen website of websites van klanten willen gebruiken. Het manipuleren van databases met ASP in bestaande en nieuwe websites vormt de kern van deze tweedaagse training.

Voorkennis

Ervaring met en kennis van ASP is niet nodig. Kennis van HTML op het niveau van IPHT2 - HTML Programmeren 2 is echter vereist. Programmeerervaring wordt aanbevolen voor deze basistraining maar is beslist geen vereiste.

Lesstof

Dag 1:

Na een uitgebreide introductie in webtechnologie in het algemeen en in Server-side scripting in het bijzonder leert u de basis programmeerbeginselen met VBScript. U leert hoe u HTML en VBScript kunt combineren om dynamische ASP pagina's te maken. U leert hoe u gebruikersinvoer uit formulieren kunt verwerken.
  • Introductie in webtechnologie en Server-side scripting
  • Combineren van HTML en VBScript
  • Gebruikersinvoer uit formulieren verwerken

Dag 2:

U leert eerst de basisbeginselen van relationele databases en SQL. U leert hoe u een koppeling met een database kunt maken om in de database opgeslagen informatie toonbaar te maken in uw website. U leert hoe u nieuwe invoer kunt opslaan en bestaande informatie kunt bijwerken. U doet dit met behulp van database- of SQL opdrachten (query's). Uiteindelijk bouwt u met de geleerde technieken een kleine, maar volledig functionele internet applicatie.
  • Introductie in relationele databases en SQL
  • Introductie in Data Access (ODBC, OLE-DB en ADO)
  • Koppeling met database maken
  • Data uit database tonen in webpagina's
  • Data in database invoeren, bewerken en wissen
  • Kleine applicatie bouwen

Cursusmateriaal

De cursus wordt gegeven aan de hand van een zelf ontwikkeld Nederlandstalig stap-voor-stap cursusboek.

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van Internet Opleidingscentrum, waarop staat vermeld dat u de training "Databases met ASP" heeft gevolgd.

Tijdsduur

Deze cursus duurt twee dagen van 9:30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.00 - 12.45 uur is er lunch. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

Kosten

Deze training kost EUR 895,00 per persoon excl. BTW. Inclusief uitgebreide lesmap, deelnamecertificaat, lunches en consumpties.

Cursusdata

ASP Programmeren - 2 dagen
2024 mei
juni
juli
augustus
september
oktober
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Let op: Getoond wordt steeds de 1e dag van 2 aaneengesloten werkdagen, tenzij hieronder bij Inschrijven anders staat aangegeven!

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Vervolgtrainingen

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door het online inschrijfformulier in te vullen. Tevens kunt u ons vragen stellen per E-mail op info@imatica.nl. Natuurlijk kunt u zich ook schriftelijk opgeven. U kunt hiervoor gebruik maken van het inschrijfformulier (PDF), welke wij u graag op verzoek toesturen of faxen.
Bel ons: 0318 - 64 86 80.
 

Contact